{ "title": "Bebek İçin Omlet Tarifi", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/bebek-icin-omlet-tarifi-6266.jpg", "date": "21.01.2024 16:40:13", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "Bebek için omlet tarifi vermeden önce şunu belirtmek gerekir ki, bebekte ek gıdaya 6. Aydan sonra başlanmalıdır. Bebeğe ilk omlet 8. Aydan itibaren verilmeye başlanabilir. 1 yaşına kadar bebeğe sadece yumurta sarısı verilmelidir. Yumurtanın akı bir yaşından itibaren verilmeye başlanabilir.

Yoğurtlu bebek omleti
Tüm malzemeleri karıştırıp bir kapta çırpın. Tereyağını eritip tavaya karışımı dökün. Her iki tarafını da pişirin.

Labne peynirli bebek omleti
Bütün malzemeler karıştırılıp çırpıldıktan sonra tavada eritilen tereyağında altlı üstlü pişirilir.

Pirinç unlu bebek omleti
Tüm malzemeler karıştırılıp çırpıldıktan sonra, tavada eritilen tereyağında altlı üstlü pişirilir.

Balkabaklı bebek omleti
Tüm malzemeler iyice karıştırılıp çırpıldıktan sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlanan tavada altlı üstlü pişirilir.

Havuçlu bebek omleti
Tavada eritilen tereyağına iki yemek kaşığı su ve havuçlar eklenir. Havuçlar tamamen yumuşadıktan sonra başka bir kâsede karıştırılan yumurta ve peynir de ilave edilerek altlı üstlü pişirilir.

Bebek için omlet tarifi, bebeğin ağız tadına göre şekillendirilebilir. Omletin yapımında pirinç unu, tam buğday unu veya mısır unu kullanabilirsiniz. Peynir seçiminde de labne, lor peyniri veya beyaz peynir gibi değişik tatlar deneyebilirsiniz. Ispanak, kabak, havuç veya pırasa gibi sebzelerle zenginleştirilebilen omlet bebek kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarından biri ve gerçek bir vitamin deposudur.
" } ] }