{ "title": "Biberli Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/biberli-omlet-1801.jpg", "date": "21.01.2024 08:55:28", "author": "Beyza Nur Yakar", "article": [ { "article": "Biberli Omlet, Türk mutfağında yemek, pasta, kek, börek çeşitleri oldukça fazladır. Mutfağa girince ele geçen her yiyecekten bir sürü çeşit yemekler, pastalar yapılır. Evimize gelen misafirlerimize, dostlarımıza, akrabalarımıza, evimizde olan çocuklarımıza, eşimize mutfakta güzel yiyecekler yaparız. En sevdiklerimizi çok güzel ağırlamak için güzel tatlar yapar, onları güzel ağırlamak isteriz. Onları evimizden çıktıktan sonra çok memnun kalmasını isteriz. O yüzden güzel yemekler, pastalar yapıp hoş bir şekilde servis yaparız. Sabah kahvaltılarında da güzel tatlar yaparız. Sabah kahvaltısında çok tüketilen, neredeyse her sabah yediğimiz yumurtadan bir sürü çeşit yapabiliriz. Yumurta haşlanır, tavada pişirilir, omlet yapılabilir. Bugün de sizlere biberli omlet tarihi vereceğim. Omlet çeşidi fazlasıyla çoktur. İstediğiniz çeşidini yapabilirsiniz. Ben sizlere benim yapmaktan da yemekten de çok hoşlandığım bir tarif vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Biberli Omlet İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Biberli omlet yapımı: Omletimizi yapmak için ilk olarak bir büyük kâse alıyoruz. İçine yumurtayı kırıp, sütü de ekleyip iyice kabımızda çırpıyoruz. Çarliston biberi ve kırmızı biberi de küçük küçük doğruyoruz. Doğradıktan sonra karıştırdığımız karışımın içine koyuyoruz. Tuzunu kendi isteğimize göre ayarlayıp atıyoruz. Tekrardan karıştırıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını yapışmaz yüzeyli tavamıza koyup eritiyoruz. Hazırlamış olduğumuz biberli yumurtalı karışımı tavaya döküyoruz. Tavayı hafifçe sallayıp pişmesi için bekliyoruz. Pişmesine yakın ufalamış olduğumuz beyaz peyniri üzerine serpiyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }