{ "title": "Fesleğenli Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/feslegenli-omlet-2924.jpg", "date": "20.01.2024 16:55:36", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Fesleğenli Omlet; Omlet ilk olarak Fransızlar tarafından bulunan ve birçok sebze ile yumurtanın karıştırılmasından elde edilen bir yemek çeşididir. Bir nevi yumurta yemeğidir. Omlet, tava içerisinde sıvı yağ, margarin veya tereyağı ile yumurtanın çırpılarak içerisine mantar domates, peynir ve et konularak yapılmış haline denir. Ülkemizde dahil dünyanın birçok ülkesinde yaygın bir şekilde yapılan omlet özellikle ABD, Japonya ve İspanya'da çok yapılan bir yemektir.

Fesleğenli Omlet Malzemeleri
Fesleğenli Omlet Nasıl Yapılır?

Öncelikle salçalık kırmızı biberlerin sıcak suda haşlanması gerekir. Kabuğunun kolayca soyulabileceği hale gelmesi ile sudan çıkartılan kırmızı biberin içerisindeki çekirdek yatağı çıkartılarak kabuğu soyulur. Daha sonra uzun boylamasına olacak şekilde bir bıçak yardımı ile dilimlenmesi gerekir. Diğer taraftan bir kap içerisine dört adet yumurtalar kırılarak çırpılır ve içerisine kalan malzemelerin hepsi atılarak tekrar bir karıştırıcı yardımı ile karışıncaya kadar çırpılır. En son olarak içerisine kırmızı biber parçaları da eklenerek tekrar bir çatal yardımı ile karıştırıldıktan sonra ocak üzerine bir tava yerleştirilerek içerisi sıvı yağ ile iyice yağlanır daha sonra içerisine karışım dökülerek çift tarafı iyice kızarıp pişene kadar iki taraflı pişirilir. Artık Fesleğenli Omletimiz hazır ve servis edilebilirdir. Birkaç tutam maydanoz ile görselliği de arttırılan fesleğenli omletimizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }