{ "title": "Fırında Patatesli Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/firinda-patatesli-omlet-9293.jpg", "date": "20.01.2024 14:30:17", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Fırında Patatesli Omlet, Omletler yumurta ve süt kullanılarak pişirilir. İçerisine istenilen her çeşit malzeme konulabilir. İster sucuk, sosis, domates ister kabak, közlenmiş biber ve biber ve değişik otlar ilave edilerek hazırlanabilir. Ancak bu tarifler arasında en çok sevileni patates ile yapılan omlettir. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Ayrıca omletler alışılmışın aksine tava yerine fırında da pişirilebilir. Omletin her çeşidini yapmak oldukça basittir. Hem lezzetli hem de besleyicidir. Özellikle pazar kahvaltılarında çok tercih edilir.

Fırında Patatesli Omlet İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli omlet tarifinde patatesler damak zevkine göre ister haşlanabilir ya da kızartma yapılarak kullanılabilir. Fakat kızartma yapılanı her zaman için daha çok tercih edilir. Omlet için öncelikli olarak patates hazırlığından başlanabilir. Patateslerin kabukları soyularak iyice yıkanır. Daha sonra küçük küp şeklinde doğranır. Çok derin olmayan bir tavaya sıvı yağın tamamı konularak tencere ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra patatesler kızartılmaya başlanır. Patatesler kızarırken omlet karışımı hazırlanır. Bunun için derin bir kâseye yumurtalar kırılır. İçerisine tuz ve kara biber eklenerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine un, süt ve kabartma tozu ilave edilir. Omlet karışımında topaklanma olmamasına özen gösterilmelidir. O nedenle çırpma işlemi gerekebilir. Kızaran patatesler havlu kâğıt serili tabağa alınır ve yağını salması için beklenir. Yağını salan patatesler omlet karışımına dahil edilir. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar iyice karıştırılır. Omlet yapımında kullanılacak fırın kabının her tarafı tereyağı ile yağlanır. Omlet karışımı fırın kabına boşaltılır. Üzerine kaşar peyniri serpilir. Fırında patatesli omlet önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan omlet biraz ılındıktan sonra istenilen şekillerde kesilir ve sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }