{ "title": "Havuçlu Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/havuclu-omlet-2624.jpg", "date": "19.01.2024 03:09:00", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Havuçlu omlet, diğer öğünler yani yemek saatleri güzel olsa da sabah kahvaltısının tadı bir başka olur, hele bir de kalabalık aile iseniz özellikle pazar günleri tüm aile birlikteyken ve evin hanımı değişik bir şeyler yapmak, kahvaltı sofrasının süslü olmasını ister. Bunun için havuçlu omlet oldukça idealdir ve besleyici yönünü de düşünürsek harikadır. Yapması oldukça kolay ve basit olan havuçlu omleti evinizde herkesin severek yiyeceğini düşünüyorum.

Havuçlu omlet için malzeme
Havuçlu omlet Nasıl Yapılır?

Havucun dış kısmını bıçak yardımıyla sıyıralım ve rendeleyelim, aynı şekilde soğanı da rendeleyelim ve suyunu sıkarak havucun üzerine koyalım. Teflon bir tavaya yağı koyarak eritelim soğan ve havucu bu yağda güzelce kavuralım. Bir taraftan yumurtaları bir kâse içerisinde çırpalım tuzu ilave edelim, tuzu yumurtalarla birlikte çırparsak, tuzun iyice karışmasını sağlarız. Kavrulmuş olan havuç ve soğanın içerisine yumurtaları dökelim ve bir sefer karıştırarak, altını kısık ateş yapalım. Altının pişmesine dikkat edelim, zira omletimizin üstünün de tam olarak pişmesini beklersek altı yanar, bu nedenden dolayı altı piştiği zaman omletimizin altını söndüreceğiz. Altı pişmiş olan omletimize kaşar peynir ve maydanozu üzerine serpiştirerek atarak altını söndürelim ve tavamızın ağzını kapatalım, dinlenmeye bırakılım 3-4 dakika dinlenirken havuçlu omletimizin üstü de pişecektir. Daha sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }