{ "title": "Karışık Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/karisik-omlet.gif", "date": "19.01.2024 20:02:04", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Karışık omlet, omleti herhalde sevmeyen yoktur. Sadesi, mantarlısı, patatesli, sebzelisi, peynirlisi, kaşarlısı, domateslisi daha sayamayacağımız kadar değişik malzemeli omleti pişiriyoruz. Bunu bir de karışık malzemelerle denemeye ne dersiniz? Evet, karışık omlet tahmin ediyoruz herkesin damak tadına hitap edecektir. Her zaman aynı lezzetleri tatmak yerine, arada bir farklı yiyecekler hazırlayarak kahvaltınızı renklendirmelisiniz. Bu tarifi ana yemek olarak bile ikram edebilirsiniz. Bol malzemeli, kabarık ve doyurucu bir lezzet. İçinde ne kadar fazla malzeme kullanılırsa, omletiniz o kadar lezzet diyarı olacaktır. Bu kadar ön konuşmadan sonra, isterseniz omletimizi hazırlamaya başlayalım. Çünkü omletimiz bu defa bizi biraz oyalayacak. Tüm malzemeleri tek tek hazırlamamız gerekiyor.

Karışık omlet için gerekli malzemeler
Karışık pizza nasıl yapılır?

Karışık pizzayı hazırlamak için malzemelerimizin hepsini tek tek hazırlayacağız. Önce patatesi soyarak yıkayalım. Bunu küçük küpler şeklinde doğrayalım. Bunu içinde sıvıyağ kızdırdığımız tavanın içinde hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Fazla yağını süzdürmek için, içine kâğıt peçete serdiğimiz bir tabağın içine alarak bekletelim.

Şimdi diğer malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Önce mantarları incecik kıyalım. Mantarların üstündeki zarı bir bıçakla soyalım. Bu şekilde mantarı yıkamadan, doğrayabiliriz. Yıkadığımız takdirde mantarlar fazla su çekecek ve omleti sulandıracaktır. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberleri yine incecik şekilde doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Bunların her birini ayrı kaselerin içine koyalım. Dereotu ve maydanozların saplarını ayıklayarak, incecik kıyalım. Bunu geniş bir kâsenin içine koyalım. Çünkü burada yumurtaları çırpacağız. Kâsenin içine tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ilave edelim. İçine yumurtaları kıralım. Hepsini çırpıcıyla iyice çırpalım. Karışım homojen bir kıvama gelsin.

Malzemelerimizin hepsi omlet yapımına hazır. Şimdi uygun boyda geniş bir tavayı ocağın üzerine koyarak ısıtmaya başlayalım. İçine tereyağını koyarak eritelim. İncecik doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri içine koyarak sotelemeye başlayalım. Hemen içine ince doğradığımız mantarları ilave edelim. Bunlar sotelenince, içine kızarttığımız patatesleri koyalım ve çırptığımız yumurta karışımını tavaya dökelim. Bu aşamada hafifçe tavayı sallayalım. Bu şekilde omlet malzemesi iyice karışmış olacak. Omletiniz pişince üzerine hemen rendelemiş olduğunuz domatesi gezdirin. Bu arada tavanın altındaki ateşi iyice kısın. Omletin yarısına yani D şekline kaşar peyniri rendesini gezdirin. Daha sonra omletin diğer yarısını bunun üzerine kapatın. Birkaç saniye sonra ocağın altını kapatın. Şimdi karışık omleti tavanın içinden servis tabağına doğru kaydırın. Servis tabağını birkaç dal maydanozla süsleyerek, sunumunuzu zenginleştirin. Karışık omlet artık sevdiklerinize sunulmaya hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }