{ "title": "Kaşarlı Sucuklu Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/kasarli-sucuklu-omlet-3124.jpg", "date": "20.01.2024 14:21:51", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Kaşarlı sucuklu omlet, tadı ve görünüşüyle kahvaltıların vazgeçilmezi bir lezzet. Omletler arasında en ok tercih edileni kaşarlı sucuklu omlet olmalı. Sadece kahvaltılarda aranana tat değildir. Yemeğin mi yok? Çok mu acıktın? Böyle durumlarda kaşarlı sucuklu omlet bir kurtarıcı gibidir. Yapımı pratik, lezzetli ve doyurucu. Kaşarın lezzeti ve yumurtanın besleyiciliği birleştiğinde bu tarifi yapmamak kaçınılmaz oluyor. Fakat bu omleti sıcak sıcak tüketmek gerekiyor. Soğuduğunda kaşar sertleşeceği için istediğimiz lezzete ulaşamayız. Evet şimdi kaşarlı sucuklu omletin yapımına başlayalım.

Kaşarlı Sucuklu Omlet İçin Gerekli Malzemeleri
Kaşarlı Sucuklu Omlet Nasıl Yapılır?

Yapımı oldukça kolay olan omletimiz için öncelikle derin bir kâse alıyoruz. İçine yumurtaları kırıp üzerine kaşar peynirinin yarısını ilave ediyoruz. Yumurtanın sarısı ve beyazı iyice karışana kadar tahta kaşık yardımı ile hafif hafif çırpıyoruz. Diğer taraftan omletimizin miktarına uygun büyüklükteki tavamızı ocağa koyup ısıtıyoruz. Karışımımızın içine tuz ve karabiberimizi de ilave ediyoruz. Ocağın üzerine koyduğumuz tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyuyor ve eritiyoruz. Kızan yağlı tavaya sucukları koyup güzelce kızartıyoruz. Kızaran sucukların üzerine omlet karışımını döküyoruz. Her tarafa eşit dağılması için tavayı hafif sallıyoruz. Bu arada önemli bir detayı hatırlatalım. Tava yapışmaz teflon ya da seramik olmalıdır. Omlet kısa sürede pişecektir. Kalan kaşarı da üzerine serpiştiriyoruz. Kaşarlar eridikten sonra ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Dilerseniz üzerine birkaç dal maydanoz koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }