{ "title": "Klasik Omlet Tarifi", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/klasik-omlet-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 16:53:57", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Klasik omlet tarifi, yumurta ile yapılan omlet protein bakımından oldukça zengindir. Vitamin ve mineral ağırlıklı olan omlet kolaylıkla hazırlanabilen bir kahvaltılıktır. Neredeyse bütün ülkelerde ve dünya mutfağında omlete çeşitli tariflerle yer verilmiştir. Özellikle iyi ve lezzetli bir omlet tarifi hazırlamak isterseniz malzemesi bol kullanmanız gerekir. Kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurtayla hazırlayabileceğiniz omlet kalori bakımından ve lezzet bakımından çok lezzetli olacaktır.

Klasik Omlet malzemeleri
Klasik Omlet Nasıl Yapılır?

Omlet yaparken öncelikle kişi sayısına göre yumurta ilave edilir. Dört kişilik bir omlet yapmak istediğiniz de dört tane yumurtayı bir kâsenin içerisine kırın. Üzerine de tuzu ve peyniri ilave edip çatalla sürekli karıştırarak çırpın. Akabinde bir yemek kaşığı unla bir yemek kaşığı sütü de karıştırma kabının içerisine alıp homojen bir kıvama gelene dek çırpın.

Yanmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve kısık ateş olacak şekilde ocağı açın. Tavanın içerisine tereyağını ilave edip yanmayacak şekilde ısıtın. Tereyağı hafif kızınca hazırlanmış olan omleti tavaya boşaltın. Tavanın üzerine de bir kapak kapatın ve bu şekilde pişmeye bırakın. Omletin alt kısmı pişerken bu arada üzerinde kapak bulunduğu için buhardan dolayı üst kısmına da pişecektir.

Alt tarafı istenilen kıvamda kızarmış olan omleti bir spatula ile çevirin üst kısmına alta getirin. Her iki tarafında nar gibi kızardığında servis tabağının üzerine alabilirsiniz. Tabağın üzerine aldığınız omlete, kırmızı pul biber, kuru nane veya değişik baharatlar serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }