{ "title": "Mantarlı Sucuklu Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/mantarli-sucuklu-omlet-4968.jpg", "date": "19.01.2024 05:32:08", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Mantarlı Sucuklu Omlet, enfes lezzetli bir tariftir. Hem kahvaltıya hem de ara öğünde canınızın istediği her zaman yapabileceğiniz pratik ve yapması kolay bir tariftir de diyebiliriz. Kahvaltı yapmayı sevmeyen çocuklarınızın da severek yiyecekleri bu mantarlı sucuklu omleti yapmanızı tavsiye ederim. Hiç böyle bir tarif denemediyseniz bence hemen deneyin, çünkü bu harika lezzeti siz de tadınca anlayacaksınız.

Mantarlı Sucuklu Omlet İçin Gereken Malzemeleri
Mantarlı Sucuklu Omlet Nasıl Yapılır?

İlk önce mantarların sap kısımlarını ayırın ve yıkayın. Sonra üzerine limon suyu sıkın ve 5 dakika kadar bekletin. (Bu uygulama mantarların kararmaması için) Daha sonra mantarları küp şeklinde doğrayın ve sucukları da mantarlar gibi küp şeklinde doğrayın hazır edin. Hangi tavada yapacaksanız o tavayı ocağa oturtun ve içine zeytinyağı gezdirin. Sonra mantarları tavaya salın ve mantarlar suyunu salıp kızarana kadar pişirin. Peşinden sucukları ilave edin onlar kızarırken sizde yumurtaları bir kaba kırıp üzerine baharatları ve rendelemiş olduğunuz kaşarı ekleyin güzelce çatalla çırpın. Sonra mantarla sucukların üzerine gezdirin. Pişince ocağı söndürün ve maydanoz ile süsleyip sunuma hazırlayın. Artık mantarlı sucuklu omlet yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }