{ "title": "Omlet Çeşitleri", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/omlet-cesitleri.gif", "date": "21.01.2024 18:07:21", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Omlet Çeşitleri, özellikle hafta sonu kahvaltılarının gözdesi olarak bilinen omletin sayılmayacak kadar çok çeşitleri vardır. Hepsi de birbirinden lezzetli olan ve sofralarımızı süsleyen omletin sadece birkaç tanesine sizler için makalemizde yer verdik. Şahane omlet tariflerimizle sizlerde sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Sebzeli Omlet

Sebzeli Omlet İçin Gerekli Malzeme
Sebzeli Omlet Nasıl Yapılır?

Sebzeli omlet hazırlığımıza ilk olarak havuç ve kabağın kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından kabağımızı minik küpler şeklinde doğradıktan sonra havucu rendenin iri gözüyle rendeleyelim. Ardından geniş bir kâseye yumurtaları kırarak çırpalım. Yumurtaların üzerine rendelenmiş havuçları ve doğranmış kabakları ilave ederek karışımın üzerine yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ederek karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Geniş teflon tavamızı ocağa koyduktan sonra içine sıvı yağ ekleyerek tavanın tabanını iyice bu yağla yağladıktan sonra hazırladığımız sebzeli omlet harcımızı ısınan tavaya dökerek yayalım. Sebzeli omletimizin altını iyice pişirerek kızarttıktan sonra spatula yardımıyla omletimizi alt üst ederek çevirerek pişirerek ocaktan alalım.

Afiyet olsun.

Biberli Pastırmalı Omlet

Biberli Pastırmalı Omlet İçin Gerekli Malzemeleri
Biberli Pastırmalı Omlet Nasıl Yapılır?

Biberli pastırmalı omlet hazırlığımıza ilk olarak kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince ince yarım ay şeklinde doğrayalım. Ardından uygun bir tavaya tereyağını ilave ederek eritelim. Eriyen yağın üzerine dilimlenmiş soğanları ilave ederek soğanlar renk değiştirene kadar yani hafifçe karamelize oluncaya kadar kavrulmaya bırakın. Kırmızın biberi önce ortadan ikiye kestikten sonra enlemesine ince verev şeritler keserek kavrulmakta olan soğanların üzerine ekleyerek biberler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurarak ocaktan alın.

Daha sonra uygun bir kâseye yumurta, süt, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpalım. Ardından çırpılmış yumurtaların üzerine şerit şeklinde dilimlenmiş pastırmaları ve kavrulmuş sebzeleri ekleyerek karıştıralım. Omlet tavamızı ocağa koyarak tabanını 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlayıp ısıttıktan sonra hazırlanmış omlet malzemesini tavaya dökerek yayalım. Omletimizi rahatça çevirmek için kapak veya tabak kullanarak altı pişen omleti çevirerek ters düz ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Peynirli Omlet

Peynirli Omlet İçin Gerekli Malzemeleri
Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

Peynirli omlet hazırlığımıza ilk olarak uygun bir kâseye yumurtalarımızı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine süt ekleyerek karışımı tel çırpıcı yardımıyla çırpalım. Daha sonra önceden yıkayarak hazırladığımız yeşil soğan ve maydanozları incecik kıyarak yumurtaların üzerine baharatlarla birlikte ilave edelim. Ardından 100 gr beyaz peyniri rendeleyerek karışıma ekleyerek iyice karıştırarak harmanlayalım. Omlet harcımız hazır hale geldikten sonra geniş teflon bir tavayı ocağa koyarak içine tereyağını ilave ederek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine omlet harcımızı dökerek tavanın tabanına düzgünce yayalım. Omletimizi kısık ateşte pişirdikten sonra ters düz ederek pişmesini sağladıktan sonra servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }