{ "title": "Omlet Tarifi Sade", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/omlet-tarifi-sade-2002.jpg", "date": "18.01.2024 22:35:52", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "Omlet Sade Tarifi; Omlet çok farklı malzemelerle hazırlanabilen bir yiyecektir. Peynirlisi, mantarlısı, kaşarlısı, sebzelisi, sucuklusu, karışık olanı bunların hepsi ayrı bir lezzet demektir. Fakat omletin temel yapılışı, sade hazırlanmış olanıdır. Bu içine başka katkı maddeleri ilave edilmeden sadece yumurtayla ve baharatlarla hazırlanan olanıdır. Yumurta omletin ana malzemesidir. Yumurtasız bir omlet asla düşünülemez. Bu şekilde omletiniz kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Omletin yapımı hem kolaydır. Hem de lezzeti tarif edilemez güzelliktedir.

Omlet Sade İçin Gerekli Malzemeleri
Omlet Sade Nasıl Yapılır?

İlk olarak uygun bir kâsenin içinde yumurtalarımızı çırpmaya başlayalım. Bunun içine mısır unu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edelim ve iyice karıştıralım. İçerisinde mısır unu bulunduğu için, bunun daha iyi bir şekilde karışması gerekmektedir. Aynı zamanda baharatların içine de kekik ilave edelim. Fakat damak tadınıza uymayacağını düşünürseniz, koymayabilirsiniz. Lakin kekik yumurtayla çok iyi uyum sağlamaktadır. Karışım hazır hale geldikten sonra, omleti pişireceğiniz ocağın üzerinde ısınmasını bekleyelim. Daha sonra içerisine tereyağını da ekleyerek erimesini ve biraz kızmasını bekleyelim. Ardından çırpılmış malzemeleri tavanın içerisine dökelim. Hafif bir şekilde tavayı sallayarak, omlet malzemesinin tavaya eşit miktarda yayılmasını sağlayalım. Omletimiz 15 saniye içerisinde pişen bir yiyecektir. Bu sebeple pişirme süresine dikkat etmemiz gerekmektedir. Pişen sade omleti hemen servis tabağına aktaralım. Yanına çeri domatesler ve maydanoz dallarıyla güzel bir sunum hazırlayalım ve servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }