{ "title": "Omlet Tarifi Unlu", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/omlet-tarifi-unlu-7968.jpg", "date": "20.01.2024 15:06:08", "author": "Hasan KILINÇ", "article": [ { "article": "Omlet Tarifi Unlu, hazırlanışının pratik olması ve aynı zamanda lezzetli olması omletin kahvaltıların vazgeçilmezi kılmaktadır. Acele yapılması gereken atıştırmalık tarzı öğünlerde de omlete sıkça başvururuz. Envai çeşit tarifi olan omletin en lezzetlilerinden biri de unlu omlettir.

Omlet Tarifi Unlu İçin Malzemeleri
Omlet Tarifi Unlu Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtalarımızı çukur bir kâsenin içine kırıp iyice karıştırıyoruz. Çırpma işlemi devam ederken üzerine unumuzu ilave ederiz ve çırpmaya devam ederiz. Un ve yumurta iyice birbirine karıştıktan sonra üzerine tuz, kekik, kırmızı pul biberimiz, ince ince rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozumuzu ilave edip çırpıyoruz. Omlet tavamızın içine bir çorba kaşığı kadar sıvıyağ dökülerek tavanın her tarafına yayılması sağlanır. Hazırlamış olduğumuz omletimizi ısınan tavanın içine boşaltıyoruz. Bir tarafı piştikten sonra omletimizi ters çevirip arka tarafınında pişmesini sağlıyoruz. Her iki tarafta eşit derecede pişince ocağımızı kapatıp unlu omletimizi ocaktan indiriyoruz. Omlet tarifi unlu sıcak sıcak servis edildiğinde mükemmel bir tatla sizleri karşılamaktadır.

Afiyet olsun.
" } ] }