{ "title": "Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/omlet.gif", "date": "23.01.2024 04:11:24", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Omlet: Omlet tavada sıvı yağ veya margarinle yumurtaların kırılıp, çırpılmasıyla birlikte yapılmaktadır. Peynir, et veya sebzelerin katılmasıyla da tatlandırılarak yapılan kahvaltıların vazgeçilmezidir. Omlet İspanya'dan ve Japonya'ya kadar ABD'ne kadar dünyanın pek çok köşesinde sevilerek yapılan bir tür yiyecektir. Omlet, A vitamini, demir, fosfor, çinko, folik asit, protein bakımından zengin bir yiyecektir. Omlet yüksek miktarda kolesterol içermektedir. Omlet yapımında kullanılacak yumurta sayısına göre et ve peynir miktarından azaltma yapmak mümkündür. Bir adet orta boy normal omlet 84 kaloriye ihtiva eder.