{ "title": "Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/omlet.gif", "date": "23.01.2024 04:11:24", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Omlet: Omlet tavada sıvı yağ veya margarinle yumurtaların kırılıp, çırpılmasıyla birlikte yapılmaktadır. Peynir, et veya sebzelerin katılmasıyla da tatlandırılarak yapılan kahvaltıların vazgeçilmezidir. Omlet İspanya'dan ve Japonya'ya kadar ABD'ne kadar dünyanın pek çok köşesinde sevilerek yapılan bir tür yiyecektir. Omlet, A vitamini, demir, fosfor, çinko, folik asit, protein bakımından zengin bir yiyecektir. Omlet yüksek miktarda kolesterol içermektedir. Omlet yapımında kullanılacak yumurta sayısına göre et ve peynir miktarından azaltma yapmak mümkündür. Bir adet orta boy normal omlet 84 kaloriye ihtiva eder.

Omlet yapmanın püf noktaları: 

Omlet yapımı kolay gibi görünse de acemiler için sonu genellikle hüsranla biten tariflerden biridir. Omletler sadece yumurta, süt veya süt kreması ilave ederek pişirilen ve pişme sonrasında değişik garnitürler ilave edilerek servis yapılan bir tür yumurta yemeğidir. Kabarık omlet veya ince omletler yapmak için bazı püf noktalara uymak gerekir.
Omlet çeşitleri: Kabaklı Omlet, Otlu Omlet, Karışık Omlet, Jambonlu Omlet, İtalyan Omleti, Pazar Omleti, Közlenmiş Biberli ve Domatesli Omlet, İspanyol Omleti, Ispanaklı Omlet.

Klasik Omlet Tarifi: Malzemeleri
Omlet Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurta, süt, tuz, karabiber birlikte çırpın. Kabarık bir omlet istiyorsanız çırpıcı kullanarak ve iyice çırpın.

Tavaya tereyağını koyun orta ateşte yağı eritin. Tavayı hafifçe sağa sola eğin ve tavanın tüm yüzeyini yağlayın.

Çırptığımız yumurta karışımını tavaya boşaltın ve tavanın yüzeyine eşit yayılmasına sağlayın.

Omletin tamamı pişip sıvı yer kalmadığında bir yarısına peynir serpin. Spatula yardımıyla omleti serptiğiniz bölümü üzerine katlayıp servis yapılabilmektedir.

Kabarık omlet yapmanın püf noktaları: 

1. Yöntem: 3 kat daha kabaran omlet yapmak için siz 2 yumurta kırın herkes 6 yumurta kırdınız zannetsinler. Omletinizin kabarık olmasını istiyorsanız 2 adet yumurtaya, 1 çorba kaşığı suyla, 1 çay kaşığı mısır ununu karıştırıp çırpın ve kızgın tavaya boşaltın. Böylece kabarık omlet yapmış olursunuz.

2. Yöntem: 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı su, yarım çay kaşığı tuzu birlikte çırpın. Tavaya zeytinyağı koyun yağı ısıtın, çırpılmış malzemeleri dökün ve üzerine kapak kapatın. Tavayı arada sırada sallayarak sulu yerlerinde pişmesini sağlayın, sonra kapağı açın omletin altını üstünü çevirin çevirince daha fazla kabaracaktır. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }