{ "title": "Otlu Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/otlu-omlet-163.jpg", "date": "19.01.2024 21:14:44", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Otlu omlet; pazar kahvaltılarımızın baş tacıdır. Bazı insanlar kolay kolay yumurta yiyemez. Özellikle çocuklarınıza yumurta yedirirken zorlanıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Çocuklarınız otların lezzeti ve kokusu sayesinde yumurta kokusunu pek hissetmeden kolayca tüketeceklerdir. Yapımı oldukça pratik olan tarifimize ilave sebzeler ekleyebileceğiniz gibi istediğiniz otu da çıkartabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Otlu omlet malzemeleri
Otlu omlet nasıl yapılır?

Yıkadığınız yumurtaları geniş bir kâsenin içerisine kırın ve sarısı ile beyazlarının kolay karışabilmesi için üzerine tuzunu da ilave ederek çatal yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra kaşar peynirini rendeleyin ve çırptığınız yumurtaların üzerine ilave edin. Bir tarafta dereotu, maydanoz, fesleğen, sivri biber ve taze yeşil soğanı ince ince kıyın. Maydanozdan biraz ayırın. Kalan tüm yeşillikleri yumurtalı karışımın üzerine boşaltın. Karabiber ve kabartma tozunu da ekleyerek biraz daha çırpın.

Bir kâsede beyaz peyniri ezin ve doğrayarak bir kenara ayırdığınız maydanozu üzerine ekleyerek karıştırın. Otlu omleti pişirme aşamasına gelince; önce omleti kolay çevirebileceğiniz yapışmaz bir tavaya yaklaşık bir tatlı kaşığı tereyağı atın ve yakmadan eritin. Üzerine kepçe yardımıyla omlet yumurtasından 1 kepçe boşatın ve bir yüzünü pişirdikten sonra diğer tarafını çevirin. Bir kısmına beyaz peynirli harçtan biraz dökün ve D harfi şeklinde harcın üzerini kapatın. Piştiğine emin olduğunuzda servis tabağına alın ve diğer malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Otlu omletinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Pratik olmasını arzu ederseniz tüm malzemeyi birleştirerek krep şeklinde de pişirebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }