{ "title": "Patatesli Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/patatesli-omlet(1).gif", "date": "21.01.2024 13:07:14", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Patatesli omlet, herkesin severek yediği omleti patatesli pişirmeyi denemenizi tavsiye ediyoruz. Sadesinden, kaşarlısına, mantarlısına kadar çok çeşitli malzemelerle omlet yapılabilir. Omletin ana malzemesi olan yumurtanın içine her türlü malzeme yakışır. Yeter ki sizlerin damak zevkinize hitap etsin. Özellikle aile bireylerinin bir arada olduğu pazar kahvaltılarında, herkes özel bir şeyler hazırlamak ister. Omlet herkesin tercih edebileceğini özel menüler arasına çoktan girmiş. Bu nedenle kahvaltılarınızı zenginleştirmek için, her zaman omletten faydalanabilirsiniz. Patates omletin içine en yakışan malzemelerden birisi. Yanında bir bardak sıcak ve iyi demlenmiş çayınızda oldu mu, keyfinize doyum olmaz. Biz isterseniz lafı fazla uzatmadan patatesli omlet tarifini hazırlamaya başlayalım. Kahvaltı sofrasına sıcak sıcak servis edelim.

Patatesli omlet için gerekli malzemeler
Patatesli omlet nasıl yapılır?

Omlet için verdiğimiz malzemeler bir kişiliktir. Genellikle 2 yumurtalı omlet tarifleri bir kişi için yeterli olur. Sizler kişi sayınıza göre yumurtaları ve diğer malzemeleri aynı ölçülerde arttırabilirsiniz. Omlet yapımına patatesi hazırlamakla başlayalım. Kabuklarını soyduğumuz patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Yıkama işlemini kabuklarını soyduktan sonra yapabilirsiniz. Bir tavanın içine sıvıyağını koyarak, ocağın üzerinde kızdırmaya başlayın. Daha sonra hafif tuzladığınız küp doğranmış patatesleri, kızgın yağın içine atın. Patatesleri arada karıştırarak, pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra kâğıt havlu serdiğiniz bir tabağın içine kızarmış patatesleri alarak, fazla yağını çekmesini sağlayınız.

Şimdi uygun boydaki bir kâsenin içine yumurtaları kırın. İçine karabiberi, tuzu, kırmızı pul biberi, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu, mısır ununu ilave edin. Bunları homojen bir karışım elde edinceye kadar iyice çırpın. Bu arada tavanızı ocağın üzerine koyarak ısıtmaya başlayın. Tavanız iyice ısınınca üzerinden hafif dumanlar çıkacaktır. Şimdi tereyağını içine atarak erimesini sağlayın. Daha sonra kızarmış olan patatesleri içine koyun. Buna hazırladığınız yumurtalı karışımı ilave edin. Tavanızı hafifçe sallayarak omletin pişmesini sağlayın. Çok kısa sürede patatesli omlet hazır olacak. Sevdiklerinize sıcak olarak ikram etmenizi tavsiye ederiz. Tavanın içinden hafifçe servis tabağına ters çevirerek omleti alabilirsiniz. Üzerine birkaç dal maydanoz serpiştirerek, omletinizi sıcak çayın eşliğinde kahvaltı sofrasına götürebilirsiniz. Sevdikleriniz patatesli omletin lezzetini çok beğenecekler.

Afiyet olsun.
" } ] }