{ "title": "Peynirli Maydanozlu Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/peynirli-maydanozlu-omlet-3531.jpg", "date": "20.01.2024 16:49:55", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Peynirli Maydanozlu Omlet, Omletin içinde kullanılan ana malzeme yumurtadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Oldukça doyurucudur ve çok kısa sürede hazırlanır. Birbirinden farklı şekillerde pişirilebilir. Bazı tariflerde omletin içerisine kabarması için un, süt ve kabartma tozu da konulduğu olmuştur. Damak zevkine göre istenilen şekilde omlet hazırlanabilir. İçerisine genellikle beyaz peynir, sosis, sucuk, biber ve domates konularak hazırlanır. İçerisine koyacak malzemesi olmayanlar omleti sade olarak sadece baharatlarla çeşitlendirerek hazırlanabilir. Kahvaltıda gelecek misafirler için oldukça lezzetli bir sunumdur.

Peynirli Maydanozlu Omlet İçin Gerekli Malzemeleri
Peynirli Maydanozlu Omlet Nasıl Yapılır?

Peynirli maydanozlu omlet tarifinde yumurta sayısı kişi sayısına göre ayarlanabilir. Derin bir kâseye yumurtalar kırılır ve üzerine tuz ilave edilir. Kullanılacak peynir tuzlu ise tuz ayarı ona göre yapılmalıdır. Yumurtalar çırpıcı ile iyice karıştırılır. Üzerine un ve süt ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Maydanozlar saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve ince ince kıyılır. Beyaz peynirlerle birlikte yumurtanın içerisine ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar çok iyi karıştırılır. Daha sonra geniz bir tavaya tereyağı konularak tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra içerisine omlet karışımı dökülür. Tava bira sallanarak omletin her tarafa eşit olarak dağılması sağlanır. Kısık ateşte altı kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar pişirilir. Daha sonra spatula ya da düz bir kapak yardımıyla diğer yüzü çevrilir. Diğer tarafı da aynı şekilde kızarınca ocaktan alınır. Peynirli maydanozlu omlet servis tabağına alınır ve istenilen şekilde dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }