{ "title": "Pırasalı Omlet Tarifi", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/pirasali-omlet-tarifi-9344.jpg", "date": "20.01.2024 02:59:13", "author": "Hasan KILINÇ", "article": [ { "article": "Pırasalı omlet tarifi, yapımının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle pırasalı omlet kahvaltıların vazgeçilmez unsurlarındandır. Hatta kahvaltı dışında normal öğünlerde de yerini almış olmasına şaşırmamak gerekir.

Pırasalı omlet tarifi için malzemeler
Pırasalı omletin tarifi nasıl yapılır?

Pırasalarımızı bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz. Kırmızı taze biberimizide rende kıvamına yakın büyüklükte ince ince doğrayıp tencereye koyuyoruz. Malzememizin üzerine tereyağımızı ilave edip pırasalarımız ve biberlerimiz cansızlaşana kadar karıştırıp sonra ocağımızı kapatıyoruz. Yumurtalarımızı geniş bir kabın içine kırıp baharatlarımızı ve rendelenmiş kaşar peynirimizi de yumurtaların içine atıp iyice çırpıyoruz. Soğuyan pırasa ve biberlerimizi de bu karışımın içine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamızın içine tereyağını koyup iyice eridikten sonra hazırlamış olduğumuz omletimizi tavaya alıyoruz. Altı piştikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.

Pırasalı omlet tarifinin en önemli püf noktası tenceremizdir. Özellikle seramik tabanlı tencerelerde yapışma olayı olmadığı için omletimiz daha güzel pişmekte ve daha lezzetli olmaktadır. Pişirdiğimiz omletimizi artık tabaklara servis edip sofralardaki yerini alabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }