{ "title": "Rende Patatesli Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/rende-patatesli-omlet-4963.jpg", "date": "21.01.2024 14:13:09", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Rende patatesli omlet, Rende patatesli omlet hazırlığı ve yapımı çok kolay olan birçok güzel bir kahvaltıdır. Özellikle pazar sabahında tüm aileye güzelce hazırlanabilir. Günümüzde maalesef ailelerimiz birbirlerinden kopuk bir yaşam sürmektedirler. Aynı evde yaşanılmasına karşın gerek iş hayatı ve gerekse de okul hayatı internet tv gibi sebeplerden ailelerde kopuk yaşamlar olmaktadır. Rende patatesli omleti kahvaltının ana yemeği olarak sunabiliriz. Dilerseniz içerisine biraz beyaz peynir ezerek ekleyebilirsiniz, bu da güzel bir lezzet katar. Rende patatesli omletin tarifine geçelim.

Rende patatesli omlet için gerekli malzemeler
Rende patatesli omlet nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp, derince bir kaba rendeliyoruz. Rendenin ince tarafından rendeler isek daha iyi pişer. Kuru soğanı da soyduktan sonra rendeliyoruz. Maydanozları yıkayıp ince, ince doğradıktan sonra patates ve soğanın üzerine ekliyoruz. Sıvı yağı, unu, sütü kabartma tozunu ekleyip yumurtasını kırıyoruz. Baharatları da ekledikten sonra iyicene karıştırıyoruz.

Malzemelerin sığacağı geniş bir teflon tavayı ocağa alıyoruz. İçerisine az sıvı yağ ekleyip yağı ısıtıyoruz. Daha sonra teflon tavaya malzemeleri döküyoruz ve büyük bir kaşığı kullanarak düzeltiyoruz. Çok kalın olmamasına dikkat edilmelidir, çünkü içi pişmeyebilir. Uygun bir kalınlıkta olduktan sonra kısık ateşte yavaş, yavaş pişiriyoruz. Bir tarafı piştikten sonra diğer yönünü de çevirip güzelce pişiriyoruz. Rende patatesli omletimiz hazırdır. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }