{ "title": "Sucuklu Kaşarlı Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/sucuklu-kasarli-omlet-6502.jpg", "date": "20.01.2024 14:11:10", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Sucuklu kaşarlı omlet, Sucuğun eşsiz lezzeti ile hazırlanan bu omlet sabah kahvaltılarında sıkça karşılaşılan vazgeçilmezler arasındadır. Oldukça doyurucu ve besleyicidir. Hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Zaman almadan sucuklu kaşarlı omleti sofralarınızda sunum yapabilirsiniz. Sizde ailenize, sevdiklerinize ve en önemlisi çocuklarınıza hem besin değeri yüksek hem de eşsiz bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte sucuklu kaşarlı omlet tarifi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Sucuklu kaşarlı omlet için gerekli malzemeler
Sucuklu kaşarlı omlet nasıl yapılır?

Öncelikle sucukları yuvarlak dilimlerle doğrayın. İsteğe bağlı olarak sucukları yuvarlak şekillerde değil de yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz. Yuvarlak doğranan sucukları tekrar ortadan doğramanız yarım daire şeklini elde etmenizi sağlayacaktır. Daha sonra ayrı bir kap içerisine tüm yumurtaları kırın ve çatalla iyice çırpın. Sonra tekrar ayrı bir kap içerisine kaşar peynirini rendeleyin. Bu arada omlet tavası veya geniş bir tava içerisine tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Kısık ateşte yağı yakmadan eritin. Tereyağı eriyince önceden doğranmış olan sucukları yağ içerisine ekleyerek yine kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Sucuklar pişerken sizde derin bir kap içerisine rendelenen kaşar peynirini koyarak üzerine kırılıp çırpılan yumurtaları ekleyin. Daha sonra karışım içerisine kırmızı pul biberi, karabiberi ekleyerek iyice çırpın. Son olarak tuzunu da ekledikten sonra çırpıcı ile 1 dakika kadar çırparak ocak üzerinde pişen sucukların üzerine dökün. Karıştırmadan bir süre bekleyin. Tava içerisindeki karışım biraz koyulaşınca sallayarak omleti yerinden sarsın ve diğer tarafını çevirerek pişmeyen tarafı da pişirin. İki tarafta katılaşınca ocağın altını kapatın. Artık sucuklu kaşarlı omlet hazır. Sıcak sıcak tabaklara alarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }