{ "title": "Unlu Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/unlu-omlet.gif", "date": "19.01.2024 18:17:06", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Unlu omlet, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tariflerinden bir olan omleti un katarak denemediyseniz bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Diyet listelerinde de sık sık yer alan omlet ile bir günlük kaçamak yaparak harika bir lezzet ile buluşabilirsiniz. Hem büyüklerin hem de çocukların vazgeçemediği tatlardan biri olan omlet nasıl yapılıyor, gelin hep birlikte göz atalım.

Unlu Omlet İçin Gerekli Malzemeleri
Unlu Omlet Nasıl Yapılır?

Yumurtalar çukur bir kabın içine kırılarak tel çırpıcı ile çırpılır. Üzerine un ilave edilerek çırpma işlemi devam ettirilir. Un ve yumurta iyice karıştıktan sonra tuz, kırmızı pul biber, kekik, kaşar rendesi ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip tekrar karıştırılır. Omlet tavasın yarım çorba kaşığı kadar sıvıyağ dökülerek tavanın her tarafına yağ yayılır. Hazırlanan omlet ısınmış tavaya dökülüp arkalı önlü eşit şekilde pişirilir. Unlu omlet servis için haızr. Sıcak sıcak servis edildiğinde muhteşem bir tat ile buluşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Unlu omlet tıpkı kabartma tozu katılarak hazırlanan hamurlar gibi kabarık bir omlet tarifidir. Ancak pişer pişmez sıcak olarak yenmelidir. Bekletildiğinde sönmüş olur.
" } ] }