{ "title": "Yufkalı Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/yufkali-omlet-8132.jpg", "date": "19.01.2024 16:19:13", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Yufkalı omlet, kahvaltı sofralarımızı zenginleştiren, kolayca hazırlanabilen bir omlet çeşididir. Malzemelerini kolayca temin edebileceğimiz yufkalı omlet, başta çocuklar olmak üzere hemen hemen bütün herkesin çok sevdiği yiyecektir. İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri, beyaz peynir, köy peyniri veya lor peyniri kullanılarak yapılan yufkalı omleti baharat çeşitleri kullanarak da daha lezzetli hale getirmek mümkündür. Benim kendi mutfağımda kaşar peyniri kullanarak ve baharat çeşitlerini ilave ederek yaptığım yufkalı omlet evdeki tüm aile bireylerimiz tarafından afiyetle tüketilmektedir. Hep beraber yufkalı omlet yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç duyduğumuza ve yufkalı omletin nasıl yapıldığına göz atalım.

Yufkalı omlet için gerekli olan malzemeler
Yufkalı omlet nasıl yapılır?

Yufkamızı küçük parçalara ayıralım. Bir kabın içine yumurtalarımızı kıralım. Kırdığımız yumurtaların üzerine tuz, karbonat, kimyon ve karabiberi ekleyip çırpalım. Kıvamını alınca rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük parçalara ayırdığımız yufkamızı da karışıma ekleyip karıştıralım. Yaklaşıp 5 dakika kadar bekleyip suyunu çekmesini sağlayalım. Tavamızı tüpün üzerine koyup sıvı yağını ekleyelim ve hafiften ısınmasını bekleyelim. Daha sonra hazırlamış olduğumuz karışımı tavamıza ekleyip üzerini bir kapakla kapatalım. Yufkalı omletimizin alt kısmı kızarıncaya dek kısık ateşte pişirelim. Alt yüzeyi kızardıktan sonra kapak yardımıyla yufkalı omletimizin altını üstüyle yer değiştirelim ve diğer yüzünü aynı şekilde kısık ateşte pişirelim. İki yüzü de kızarınca tüpün altını kapatalım ve omletimizi servis tabağına alalım. Bu işlemler sonucunda yufkalı omlet yemeğimiz tüketmeye hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }