{ "title": "Yulaflı Omlet", "image": "https://www.omlet.gen.tr/images/yulafli-omlet-554.jpg", "date": "19.01.2024 18:35:48", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Yulaflı omlet, yulaf ezmediği içeriğindeki yüksek amino asitler nedeni ile karaciğerdeki lektin üretimini artırarak vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Lifli bir gıda olduğundan sindirim sistemi ve boşaltım sistemi üzerinde muazzam etkileri vardır. Ayrıca diyabetli hastaların bol olarak tüketmesi gereken bir gıdadır. Yulaf ezmesi vücutta yavaş yavaş emilen bir karbonhidrat olduğundan dolayı tokluk hissini artırır. Bundan dolayı eğer diyette iseniz bu tarif sizin için inanılmaz doyurucu olacaktır. Ayrıca bu omletin tadı da çok güzel. Besleyici ve doyurucu olduğu kadar glisemik şeker endeksini düzenleyerek tatlı isteğinizi de kesecektir.

Yulaflı omlet için gereken malzemeler
Yulaflı omletin nasıl yapılır?

Yumurtalarımızı derin bir çırpma kabına kıralım ve içine yulaf ezmesini atarak aşağı yukarı 10 dakika bekletelim. Yulaf ezmesi sert olduğundan yumurta sayesinde nemlenip kabaracaktır. Böylece yerken ağzınıza kıtır, kıtır gelmeyecektir. Bekletilen yumurtalı, yulaflı karışıma ince doğranmış maydanoz, lor peyniri, süt ve baharatları ekleyelim. Baharatlardan ne kadar ilave etmek istediğiniz tamamen damak tadınızla alakalı. Omleti yapışmaz bir tavaya alalım. Böylece yağ kullanmamıza da gerek kalmayacaktır. Yulaflı omletin önce bir tarafını sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer tarafını güzelce pişirelim. Dilerseniz piştikten sonra da üzerine ince kıyılmış maydanozdan ekstra ekleyebilirsiniz. Servis tabağına alarak yanına domates ve salatalık dilimleri ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

" } ] }