Fesleğenli Omlet
Fesleğenli Omlet; Omlet ilk olarak Fransızlar tarafından bulunan ve birçok sebze ile yumurtanın karıştırılmasından elde edilen bir yemek çeşididir. Bir nevi yumurta yemeğidir. Omlet, tava içerisinde sıvı yağ, margarin veya tereyağı ile yumurtanın çırpılarak içerisine mantar domates, peynir ve et konularak yapılmış haline denir. Ülkemizde dahil dünyanın birçok ülkesinde yaygın bir şekilde yapılan omlet özellikle ABD, Japonya ve İspanya'da çok yapılan bir yemektir.
Fesleğenli Omlet Malzemeleri- Dört adet yumurta,
- Bir adet salçalık kırmızı biber,
- Bir çay kaşığı fesleğen,
- İki kahve fincanı küp-küp doğranmış dil peyniri,
- Bir yemek kaşığı labne peyniri,
- Bir tutam yenibahar,
- Bir tutam kadar karabiber,
- Margarin,
- Tuz,
Fesleğenli Omlet Nasıl Yapılır?
Öncelikle salçalık kırmızı biberlerin sıcak suda haşlanması gerekir. Kabuğunun kolayca soyulabileceği hale gelmesi ile sudan çıkartılan kırmızı biberin içerisindeki çekirdek yatağı çıkartılarak kabuğu soyulur. Daha sonra uzun boylamasına olacak şekilde bir bıçak yardımı ile dilimlenmesi gerekir. Diğer taraftan bir kap içerisine dört adet yumurtalar kırılarak çırpılır ve içerisine kalan malzemelerin hepsi atılarak tekrar bir karıştırıcı yardımı ile karışıncaya kadar çırpılır. En son olarak içerisine kırmızı biber parçaları da eklenerek tekrar bir çatal yardımı ile karıştırıldıktan sonra ocak üzerine bir tava yerleştirilerek içerisi sıvı yağ ile iyice yağlanır daha sonra içerisine karışım dökülerek çift tarafı iyice kızarıp pişene kadar iki taraflı pişirilir.
Artık Fesleğenli Omletimiz hazır ve servis edilebilirdir. Birkaç tutam maydanoz ile görselliği de arttırılan fesleğenli omletimizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 16:55:36
Fesleğenli Omlet ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Fesleğenli Omlet"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|