Klasik omlet tarifi, yumurta ile yapılan omlet protein bakımından oldukça zengindir. Vitamin ve mineral ağırlıklı olan omlet kolaylıkla hazırlanabilen bir kahvaltılıktır. Neredeyse bütün ülkelerde ve dünya mutfağında omlete çeşitli tariflerle yer verilmiştir. Özellikle iyi ve lezzetli bir omlet tarifi hazırlamak isterseniz malzemesi bol kullanmanız gerekir.
Kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurtayla hazırlayabileceğiniz omlet kalori bakımından ve lezzet bakımından çok lezzetli olacaktır.
Klasik Omlet malzemeleri
4 tane yumurta (Kişi sayısına göre arttırılabilir)
1 şeker kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı peynir
Baharat
Klasik Omlet Nasıl Yapılır?
Omlet yaparken öncelikle kişi sayısına göre yumurta ilave edilir. Dört kişilik bir omlet yapmak istediğiniz de dört tane yumurtayı bir kâsenin içerisine kırın. Üzerine de tuzu ve peyniri ilave edip çatalla sürekli karıştırarak çırpın. Akabinde bir yemek kaşığı unla bir yemek kaşığı sütü de karıştırma kabının içerisine alıp homojen bir kıvama gelene dek çırpın.
Yanmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve kısık ateş olacak şekilde ocağı açın. Tavanın içerisine tereyağını ilave edip yanmayacak şekilde ısıtın. Tereyağı hafif kızınca hazırlanmış olan omleti tavaya boşaltın. Tavanın üzerine de bir kapak kapatın ve bu şekilde pişmeye bırakın.
Omletin alt kısmı pişerken bu arada üzerinde kapak bulunduğu için buhardan dolayı üst kısmına da pişecektir.
Alt tarafı istenilen kıvamda kızarmış olan omleti bir spatula ile çevirin üst kısmına alta getirin. Her iki tarafında nar gibi kızardığında servis tabağının üzerine alabilirsiniz. Tabağın üzerine aldığınız omlete, kırmızı pul biber, kuru nane veya değişik baharatlar serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 16:53:57
Klasik Omlet Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Unu koyduğum anda hamur oldu. Bir püf noktası mı var? Onurmete . 25.07.2017
Şemi : Merhabalar, klasik omlet tarifinde omlet içerisine unu bir anda koymayıp ekelerken karıştırmak dökülen unun hamur olmasını ve topak topak olmasını engelleyecektir. Hamuru açmak içi içerisine biraz fazla süt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 06.09.2018 08:30:17
Bence servis tabağının nasıl hazırlanacağını yazabilirdiniz Ebrar Kartal . 13.05.2018
Aktan : Tabiki görsel lezzetleri sizin zevkinize bırakmak istedik. Dilerseniz yaninda. Büyük parçalar halinde marul , domates ve salatalık ile sunum yapabilirsiniz 20.08.2018 18:08:23
Dendiği Gibi Yaptım Müthiş Oldu Denildiği Gibi Yapın Sorun olmaz Yusuf . 27.11.2017
Zinde : Arasina kaşarlı maydanoz koyarsanız da tadi bi harika olur. Herkese tavsiye ederim kaşar arasinda eriyor ve harika bir lezzet katıyor 26.10.2018 20:42:12
Bende 13 yaşındayım ve sabahtan kalkıp omlet yaptım ve gerçekten çok güzel oldu . Yapmanızı tavsiye ediyorum Azra . 13.05.2018
Çook tşk ederim bn onüç yaşındayım ayda bir kahvaltı hazırladım herkes çook beğendi Özlem . 03.03.2018
Valla çok lezzettli oldu ben on yaşıdayım ve tek başıma yaptım etraf çok dağıldı ama çok lezzetliydi annem babam çok beğendi Handan . 18.02.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024