Maydanozlu Omlet
Maydanozlu Omlet, omlet yumurta ve süt kullanılarak yapılır. Omleti diğer yumurta çeşitlerinden ayıran en önemli unsur daha yumuşak ve daha kabarık olmasıdır. İçerisine istenilen türde damak zevkine göre malzemeler konulabilir. İster sosis, sucuk, biber domates, mantar ister çeşitli sebzeler ile birbirinden lezzetli omletler hazırlanabilir. Maydanozlu omlet de bunlardan bir tanesidir.
Omlet genelde sabah kahvaltılarında tercih edilir. Pazar kahvaltılarında aile bireyleri ya da kahvaltıya gelen misafirler için rahatlıkla hazırlanabilir. Yumurta başlı başına lezzetli bir besin olduğu için içerisine konulan her malzeme ile tat olarak oldukça uyum sağlar.
Maydanozlu Omlet İçin Gerekli Malzemeleri- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 50 gram beyaz peynir
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- 2-3 dal taze soğan
- Yarım çay bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Maydanozlu Omlet Nasıl Yapılır? Maydanozlu omlet tarifinde maydanoz, dereotu ve taze soğan saplarından ayıklanarak iyice temizlenir. Daha sonra kesme tahtasına alınarak ince ince kıyılır. Geniş bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Kullanılacak yumurtalar buzdolabından önceden çıkarıp mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtaların çerisine tuz, süt ve mısır unu eklenerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Yumurta süt ile ne kadar çok çırpılır ise pişerken o derecede kabaracaktır.
Daha sonra içerisine maydanoz, dereotu, taze soğan ve ufalanmış beyaz peynir ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar çok iyi karıştırılır. Omlet yapımında kullanılacak olan tava yapışmaz yüzey tercih edilmelidir. Tavaya tereyağı konularak ocağa alınır. Yağ tamamen eridikten sonra omlet karışımının tamamı tavaya boşaltılır. Karışım döküldükten sonra tava biraz sallanarak karışım eşit şekilde tabaya yayılır. Maydanozlu omlet kısık ateşte pişirilmelidir. Yüksek ateşte pişirilirse omletin tabanı pişecek fakat içi çiğ kalacaktır. Bir yüzü pişen omlet ıspatula yardımıyla çevrilerek diğer yüzünün de pişmesi sağlanır. Omleti çevirme sırasında omletin parçalanmaması için oldukça dikkatli olmak gerekir. Diğer yüzü de pişen maydanozlu omlet ocaktan alınır. Servis tabağına konulur ve rulo gibi sarılarak sunum yapılır.
21.01.2024 22:49:06
Maydanozlu Omlet ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Maydanozlu Omlet"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|