Omlet Çeşitleri Omlet, özellikle hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olarak bilinir ve sayısız çeşidi bulunmaktadır. Bu makalede, birbirinden lezzetli ve sofralarınızı şenlendirecek birkaç omlet tarifine yer verdik. Şahane omlet tariflerimizle siz de sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Sebzeli Omlet Sebzeli Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Sebzeli Omlet Nasıl Yapılır? Sebzeli omlet hazırlığına ilk olarak havuç ve kabağın kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından kabağı küçük küpler şeklinde doğrayıp, havucu iri rende ile rendeleyelim. Geniş bir kaseye yumurtaları kırarak çırpalım. Çırpılmış yumurtaların üzerine rendelenmiş havuç ve doğranmış kabağı ekleyip, yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ederek karıştıralım. Teflon tavayı ocağa koyarak içine sıvı yağ ekleyelim ve yağın tüm tabanı kapladığından emin olalım. Hazırladığımız sebzeli omlet karışımını ısınan tavaya döküp yayalım. Omletin altını iyice pişirdikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer tarafını da pişirelim. Sebzeli omletimiz hazır, afiyet olsun. Biberli Pastırmalı Omlet Biberli Pastırmalı Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Biberli Pastırmalı Omlet Nasıl Yapılır? Biberli pastırmalı omlet hazırlığına ilk olarak kuru soğanın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince ince doğrayarak başlayalım. Uygun bir tavada tereyağını eritip, üzerine doğranmış soğanları ekleyerek renk değiştirene kadar karamelize olmasını bekleyelim. Kırmızı biberi ortadan ikiye kesip, ince şeritler halinde doğrayarak soğanların üzerine ekleyip kavuralım. Başka bir kapta yumurta, süt, tuz ve karabiberi iyice çırpalım. Çırpılmış yumurtaların üzerine şerit halinde dilimlenmiş pastırma ve kavrulmuş sebzeleri ekleyip karıştıralım. Omlet tavasını ocağa koyup tabanını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım. Isınan tavaya omlet karışımını döküp yayalım. Omletin altını pişirdikten sonra kapak veya tabak yardımıyla çevirerek diğer yüzünü de pişirelim. Afiyet olsun. Peynirli Omlet Peynirli Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Peynirli Omlet Nasıl Yapılır? Peynirli omlet hazırlığına uygun bir kaseye yumurtaları kırarak başlayalım. Yumurtaların üzerine süt ekleyerek karışımı tel çırpıcı ile çırpalım. Daha sonra yıkanmış ve ince doğranmış taze soğan ve maydanozu, baharatlarla birlikte yumurtaların üzerine ekleyelim. 100 gr beyaz peyniri rendeleyip karışıma ekleyelim ve iyice karıştıralım. Omlet harcı hazır hale geldikten sonra geniş teflon bir tavayı ocağa koyup içine tereyağını ekleyelim ve erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine omlet harcını döküp tavanın tabanına düzgünce yayalım. Omleti kısık ateşte pişirdikten sonra ters düz ederek diğer yüzünü de pişirelim. Servis tabağına çıkarıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Ülke
03 Mayıs 2024 CumaHaftasonu pasar kahvaltısı için aile dostumuzu evimize davet ettim. Kahvaltı için fazladan börek ve simit yaptım. Masanın ortasına güzel r omlet yapıp koymak istiyorum. Omlet çeşiti olarak hangisi daha güzel olur? Mantarlı, kaşarlı, sucuklu hangisi görsel olarak daha güZel durur?
Cevap yazAdmin
03 Mayıs 2024 CumaMerhaba Ülke Bey,
Haftasonu kahvaltısı için ne kadar güzel bir plan yapmışsınız! Omlet konusunda ise görsel olarak en çok beğeni toplayacak olanı sucuklu omlet olabilir. Sucuğun kırmızı tonları ve omletin sarısı bir arada çok güzel bir görünüm sağlar. Ancak misafirlerinizin damak zevkini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Şimdiden afiyet olsun!